Oliver's Corner
Print
Oliver's House
Rovaniemi
Levi
OC-Festivals
Guinness
Kilkenny
Magners
ESB
Grimbergen

Oluthanassa tällä hetkellä

Guinness Draught

Irlanti, stout, 4.2 %

Guinnessiä hanasta vetää oluen ystävät luokseen kuin hunaja mehiläisiä. Irlannin musta kulta. Paksu, tiivis, kermamainen vaahto, joka siemaistaessa antaa oluelle myös pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Runsaasti humaloitu, kuivahko, maltainen ja paahtunut, silti rungoltaan sopivan kevyt helposti juotavaksi. Erinomainen stout.

Kilkenny

Irlanti, ale, 4.3 %

Kauniin pähkinänruskea, runsasvaahtoinen irkkuale. Miedosti humaloitu ja hennosti paahtunut. Maussa maltaiden tuomaa leipää ja pähkinää. Jonkin verran makeutta. Kilkennyn paksu ja kestävä vaahto antaa tälle irlantilaiselle pehmeyttä, ja erottaa sen edukseen tyypillisistä brittialeista.

Fuller's ESB

Englanti, bitter, 5.9 %

Extra special bitter, eli ESB, on vahvempi versio tavallisesta bittereistä, ja Fuller's ESB on tämän lajityypin kruununvaltias. Väri meripihkan ruskea, niukka vaahto. Tuoksussa makeaa mallasta ja karamellia. Täyteläinen, hiukan pähkinää ja paahteisuutta, sopivasti humaloitu. Parhaimmillaan lasissa kun screeniltä tulee urheilua.

Hoegaarden Witbier

Belgia, vehnäolut, 4.9 %

Belgialaisten vehnäoluiden klassikko. Raikas ja kevyt, väriltään hyvin vaalea ja samean keltainen, runsas vaahto. Miedosti humaloitu, tuoksussa vehnäoluiden tapaan happamuutta, sitrusta sekä Hoegaardenille ominaista maltaista makeutta. Istuu yhtä hyvin niin vaalealle kalalle kuin kesäterassillekin.

Budéjovický Budvar Premium Lager

Tsekki, vaalea lager, 5,0%

Kullankeltainen, maukas lagerolut, jolle ominaista on paksu vaahto. Maku on mallasmainen, jota tasapainoittaa kuiva katkeropitoisuus.

Stella Artois

Belgia, vaalea lager, 5.0 %

Belgiassa juodaan joskus muutakin kuin luostarioluita, ja Stella Artois on sikäläisistä vaaleista lagereista se tunnetuin. Oluessa on käytetty panimon omaa hiivaa, joka antaa sille häivähdyksen belgioluille tyypillistä aromia. Maussa myös maltaiden tuomaa makeutta sekä tsekkiläisen saaz-humalan ruohoisuutta.

Karhu III

Suomi, vaalea lager, 4.6 %

Vaikka alkuperäinen Karhun panimo lähti aikanaan Porista kohun saattelemana, eivät suomalaiset hennoneet hylätä rakastaan. Karhu on ja pysyy Suomen suosituimpana oluena. Vaalea lager, rungoltaan kevyt, kevyesti maltainen ja hedelmäinen, hiukan hapokas. Parhaimmillaan huurteisen kylmänä.

Thornbridge Vallons

Englanti, Saison, 6,5%

Ehtaa Thornbridge, monimuotoinen ja melko makeakin syysiltojen nautinto, joka ei ole aivan Saisonia tyypillisimmilln.

Plevnan Tomahawk

Suomi, IPA, 5,6%
Terve mik katkeropommi! Singlehoppi-olut jossa on kytetty ainoastaan havumaisia ja pihkamaisia aromeja antavaa Tomahawk-humalaa.

Sonnisaaren MaiHop

Suomi, Bock, 6,5%

Oululaisen Sonnisaaren Panimon erittin vahvasti humaloitu Bock, sopii mainiosti alkusyksyn janonsammuttajaksi.

Siiderit hanassa

Crowmoor Dry Apple

Suomi, omenasiideri, 4.7 %

Kotimainen mutta englantilaistyyppinen kuiva omenasiideri. Siiderin korkea happopitoisuus tuo vahvan omenaiseen makuun ryhdikkyyttä. Kuten useissa englantilaisissa lajitovereissaan, Crowmoorissa ei ole dominoivaa tammen makua. Tässä dry-versiossa on vähän enemmän makeutta kuin kuivemmassa extra dry:ssa.

Muut

Sinebrychoff Grapefruit Long Drink

Suomi, long drink, 5.5 %

Aito lonkero! Lonkerot lanseerattiin erään kotimaisen panimon toimesta Helsingin Olympialaisiin vuonna 1952 helpottamaan anniskelua janoiselle kisayleisölle. Lanseeraus oli hitti. Katajaiselle kansalle lonkerossa oli ginin aromin lisäksi sopivasti greipin raikkautta, tarpeeksi potkua ja reippaasti jäänraikasta makua.

Oliver's Corner Rovaniemi | Koskikatu 9 | 040 686 5000 | 96200 Rovaniemi | oliver@oliverscorner.fi

Grafu Oy


Oliver's Corner Rovaniemi | Koskikatu 9 | 040 686 5000 | 96200 Rovaniemi | oliver@oliverscorner.fi